Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 30 серпня 2011 р.

На українсько-польському кордоні з'явилися гігантські зображення риб

44-річний польський художник Ярослав Козяра створив на кордоні з Україною гігантські зображення двох риб. Інсталяція з трави символізує відсутність штучних бар'єрів між народами.

На думку художника це має показати всьому європейському співтовариству, що для природи не існує перепон, а штучні межі створені людьми легко долаються за допомогою арт-культури. Козяра вважає, що бар'єрів не уснує і для відносин України з країнами ЄС.
"Україна природно не входить в зону Шенгену і тим самим виступає своєрідним роздільником для всього Європейського континенту. Але люди культури не можуть з цим погодитися, ось тому і виникають подібні ідеї зі створенням незвичайних проектів, що "розрізають "межі", - пояснив художник.Зображення двох риб створено з 23 рослинних культур і розміщено між польським Городищем і селом Варяж Сокальського району Львівської області.

Нагадаємо, що тоді як ЄС відмовився скасувати візи для українців на час проведення Євро-2012, Польща збільшила видачу віз українцям майже на половину.
Джерело: http://tsn.ua/tsikavinki

Немає коментарів:

Дописати коментар