Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

середу, 31 серпня 2011 р.

7 підводних чудес світу

Куба. Гавана. У протоці Юкатан на Кубі були знайдені мегалітичні таємничі руїни. Відомо, що це величезне місто, яке розташувалося на досить великій території під водою. Припускають, що жителями міста були індійці, що жили задовго до появи майя, інків і інших древніх культур.
  Таїланд. Озеро Пхаяо. На дні озера Пхаяо знаходиться прекрасний старовинний тайський храм, якому, щонайменше, 500 років. Затоплені споруди є в багатьох точках планети, унікальність саме цього випадку в тому, що озеро є справою рук людини. І з'явилося воно всього сім десятків років тому. сьогодні в тайському суспільстві ведуться запеклі суперечки, планується відродити храм, але обійдеться це в мільярди доларів.  
Індія. Кембейський залив. Нещодавно біля берегів Індії було виявлено затоплене селище, вік якого близько 9500 років. Усі пам'ятники, камені, поховання збереглися дуже добре. Дослідники припускають, що селище належить зниклій цивілізації Хараппа. Деякі учені навіть стверджують, що це сама Атлантида. А вчені стамбульського музею, проводячи дослідження старовинних карт, знайшли на одній з них на місці Антарктиди позначений ланцюг гір. Було висунено сміливе припущення, що саме це і є зникла Атлантида.
Європа. Північне море. Аквалангісти, ризикнувши зануритись в холодне Північне море, зможуть побачити надзвичайну картину - природний ландшафт з річками, озерами. Цю затоплену землю бачили древні збирачі і мисливці, що жили десять тисяч років тому. Такий пейзаж можна побачити тільки на морському дні.



Немає коментарів:

Дописати коментар