Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 30 серпня 2011 р.

Веселі свята світу :-)



 Свято людей-птахів
(Місто Богнор, Великобританія). Учасники змагань розбігаються по широкій платформі, побудованій над поверхнею моря, і стрибають. Завдання "людини-птаха" - пролетіти якнайдалі, використовуючи при цьому саморобні крила.

Світовий чемпіонат по пиках
(Місто Егремонт, Великобританія). Змагання по гримасах зародилося ще в 1297 році, на ярмарку крабів в Егремонті. Проводиться кожен вересень. Переможець здобуває титул "найстрашніша гримаса"... Заради перемоги деякі учасники виривають собі усі зуби, щоб було легше гримасувати. 

Міжнародний день пірата
19 вересня необхідно одягати бандану і пов'язку на одне око, розмовляти особливою "піратською" мовою, не забуваючи згадувати про піастри і "тисячі бісів". свято зародилося в США, але стало всесвітньо популярним завдяки всесвітній мережі.
  
Свято голих сідниць))
(Лагуна Нігель, США) Кожну другу суботу липня сотні людей збираються в Лагуна Нігель, штат Каліфорнія, поряд з залізничними коліями з єдиною метою - показати свій голий зад пасажирам потягів, які проїжджають. Щоб уникнути безладів, які мали місце в минулі роки, влада заборонила учасникам публічно мочитися і вживати алкоголь впродовж усього дня.

Чемпіонат світу по перетягуванню коханих
(Місто Сонкаярви, Фінляндія). 4 липня кожного року в маленькому фінському містечку відбувається чемпіонат світу по перенесенню коханих і дружин. За правилами, будь-який чоловік в парі з жінкою старше 17 років може брати участь в цьому змаганні. Ці змагання походять з древньої традиції вікінгів, коли, переносячи своїх дружин на кораблі, для зручності вони садили їх на свої спини. Якщо під час змагання жінка стане ногою на землю, пара отримує штраф і її результат не зараховується.

  Чемпіонат світу по "Гірських устрицях"
(Місто Трокмортон, США). У штаті Техас у травні проводиться чемпіонат по "гірських устрицях". Насправді устрицями тут і "не пахне". Це усього лише сленгова назва, якою місцеві ковбої іменують бичачі яйця. Перший  приз чекає того, хто якнайкраще їх підсмажить. Судді оцінюють буквально все: зовнішній вигляд приготованої страви, як вона подана, аромат і смак.

 Шнобелівська премія
Присуджується з 1991 року - за досягнення, які немає сенсу робити. Шнобелівську премію вручають справжні нобелівські лауреати в Гарварді напередодні вручення Нобелівської премії за дев'ятьма номінаціями. Наприклад, у 2010 році в області інженерного мистецтва нагородили за вдосконалення методу збору китових сопель за допомогою вертоліта з дистанційним керуванням, а в області медицини за пропозицію лікувати астму катаням на американських гірках! 

Перегони з сиром
 (Місто Куперс, Великобританія). У містечку поряд з Глостером, в останній понеділок травня проводяться забіги з сиром, що котиться. За правилами змагання кругла голова сиру спускається вниз по схилу, після чого учасники починають його переслідувати. Перемагає той, хто перший наздожене і схопить "втікаючий сир". Рани і забиття в сирних перегонах є звичайною справою, тому біля підніжжя пагорба обов'язково чергують лікарі.

Немає коментарів:

Дописати коментар