Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 30 серпня 2011 р.

Цікаве про живу природу



1. У пустелях на південному заході Північної Америки живе звірятко, яке називають кам'янистою білкою. він може обходитися без води майже 100 днів, у той час, як верблюд може не пити всього 30 діб. 
2. Укус хом'яка - страшніше, ніж укуси великого звіра. Після його укусу залишається глибока і рвана рана, оскільки при укусі його зуби відхиляються в сторони.
3. Кількість бджіл в середньому вулику становить 60 - 120 тисяч.
4. Період цвітіння льону становить лише половину дня.
5. З кожних 100 га тундрового болота комахи можуть переносити 6 кг кальцію, 9 кг фосфору і 16 кг азоту щодня.
6. 11 мільярдів гектарів тропічних лісів щорічно зникають з лиця землі, що в 10 разів перевищує їх масштаби. 
7. Науковці довели, що бджоли здатні вирішити математичні завдання швидше за комп'ютер. Вони безпомилково знаходять найкоротший шлях між квітами, при зборі нектару, витрачаючи при цьому мінімум сил. проблема відстані, яку вони "вирішують", у математиці називають "завданням комівояжера". у науці для вирішення цієї проблеми використовують безліч складних алгоритмів, комп'ютерні складні і довгі обчислення, тоді як бджоли, миттєво "прораховують" найкоротший шлях між квітами. Якщо вчені зможуть знайти відповідь, як працює мозок бджоли, станеться значний прорив у розвитку обчислювальної техніки.
8. У Середньовіччі в Європі бобер вважався рибою і його м'ясо дуже цінувалося.
9. Кролик може розвивати швидкість до 56 км/год.
10. У Бразилії живуть метелики, від яких надходить дуже приємний запах, деякі їх навіть тримають у себе в оселі як освіжувач повітря.
11. На одному їжаку може жити близько 500 бліх.
12. Сіра білка може стрибнути на відстань до 6 метрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар