Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 30 серпня 2011 р.

Голос країни


Телевізійне вокальне шоу, зняте й показане телеканалом "1+1". Українська адаптація оригінального формату "The Voice of Holland", який вперше з'явився в ефірі голландського телебачення на каналі RTL в 2010 році. Переможцем шоу в Голландії став 27-річний власник тату-салону Бен Сандерс. Перша версія "The Voice of" стала справжньою сенсацією, побила всі можливі рекорди глядацької популярності. Україна і США - дві країни, які слідом за голландцями почали роботу над адаптацією формату. 22-го травня 2011 прем'єра шоу "Голос країни" відбулася в ефірі каналу "1+1".

Це не традиційне талант-шоу, а пошук професійних і різножанрових голосів. Ключові відмінності "Голосу країни" від звичних вокальних телевізійних шоу: високі вимоги до рівня вокалу і шанобливе ставлення тренерів до кожного з учасників. Завдяки цьому, учасники «Голосу країни» у більшості своїй - професіонали з вражаючими вокальними даними. В рамках "Голосу" тренери не ставлять перед учасниками завдання змінитися, зламати свій традиційний підхід до репертуару і стилю, а працюють з ними на рівних, підтримують і допомагають вокалістам стати ще сильніше.

Після першого етапу кастингу, яким керував музичний продюсер проекту Костянтин Меладзе, обрані учасники переходять на другий етап "Вибір наосліп". Ключовими дійовими особами шоу стають чотири зоряних тренера. Це - лідер групи "Ночны снайпери" Діана Арбєніна, народний артист України Олександр Пономарьов, переможниця "Євробачення-2004" Руслана Лижичко та популярний російський естрадний співак Стас П'єха. У рамках "сліпих прослуховувань" тренери обирають собі команди по 14 чоловік, не бачачи учасників, сидячи спиною до сцени. Якщо вокал артиста вражає когось з тренерів, той повертаються до виконавця обличчям. Надалі відібрані вокалісти будуть змагатися і один з одним, і з командами інших тренерів.

На наступному, третьому етапі ("Один на один"), коли кожен тренер укомплектував свої команди з 14 вокалістів, у нього з'являється команда помічників - так званий dream-team. Це дві людини, які допомагають тренеру репетирувати, працювати з учасниками та приймати рішення. Після перших репетицій, тренери обирають по 2 учасника зі своєї команди, яким належить битися один на один - на спеціальному музичному ринзі. За підсумками цього етапу, в кожній команді залишається по 6 вокалістів. Вони переходять до четвертого - основному - етапу шоу, де кожен сольно бореться за перемогу в прямому ефірі. Кращих на цьому етапі обирають глядачі шляхом інтерактивного голосування.

Переможець "Голосу країни" на Україну отримає контракт на запис і випуск свого альбому з найвідомішою звукозаписної компанії світу - Universal Music. Universal Music також зніме для переможця «Голосу країни» два відеокліпи, візьме на себе організацію гастролей і PR-супровід співака. Лейбл буде займатися просуванням альбому не тільки в Україні та СНД, але і по всьому світу.

У рамках "Голосу країни" знімається спеціальне онлайн-шоу "3G-репортер" про закулісне життя проекту. На сайті "Голосу" і сторінках у соціальних мережах глядачі, паралельно з телевізійним ефіром, можуть спостерігати за тим, що відбувається за лаштунками, бачити емоції учасників безпосередньо після виступу, більше дізнаватися про факти їх біографії. Ведучий онлайн-шоу - Микита Добринін.

  
Зіркові тренери 

Стас П’єха
Російський поп-співак, фіналіст "Фабрики-4". Онук народної артистки СРСР Едіти П'єхи. Має два студійні альбоми. У 2008 році випустив книгу віршів "Голий". "Це чудово, що таке чесне шоу запускається на телеканалі "1+1". Я збираюся шукати чуттєві, сексуальні, наповнені голоси. Нехай на першому плані буде талант, голос, те що ми чуємо. Нас не зможе розчарувати людина, в голос котрої ми закохаємось"  




 Діана Арбєніна
 Співачка, поет, музикант, лідер російського рок-гурту "Ночные снайперы". Діана – автор більше 150 пісень і кількох десятків віршів. Лауреат російської незалежної премії "Тріумф" (2004 рік) за досягнення в галузі літератури та мистецтва. "Я погодилася на участь у "Голосі країни" тому, що тут буду займатися справою, яку люблю – музикою. Я готова ділитися із людьми тим, що вмію робити. 






Олександр Пономарьов 
 Український співак, Народний артист України. Увійшов в історію вітчизняного шоу-бізнесу, як перший представник країни на "Євробаченні" (2003 рік). В 1998 році створив продюсерський центр "З ранку до ночі", на базі якого працює студія звукозапису. П’ятиразовий володар премії "Золота жар-птиця" у номінації "Співак року". Ніхто, крім Пономарьова, не отримував цю премію таку кількість разів.  






Руслана Лижичко  
Українська співачка та переможниця "Євробачення – 2004". Сингл "Дикі танці", що приніс їй перемогу, та одноімений альбом співачки був виданий в 25 країнах. Руслана разом з командую професійних музикантів створила свій неповторний стиль, впізнаний в усьому світі. Співачка – володарка багатьох музичних премій, титулу "Людина року" в номінації "Прометей-Престиж" (2004 рік), звання Народної артистки України. 


Джерело: http://goloskrainy.tv

Немає коментарів:

Дописати коментар