Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 30 серпня 2011 р.

Цікавинки про футбол

У китайців була відома гра цуцзю (Штовхати ногою), яка входила в обов'язкову програму фізичної підготовки солдатів. Згадки про цуцзю відносяться до ІІ ст. до н.е ФІФА у 2004 році визнала, що китайський варіант футболу - найстаріший. 
У індійців лакота - гра з м'ячем була спрямована на забезпечення процвітання племені. Обряд вимагав тривалої підготовки, впродовж якої споруджувався вівтар, символізуючий центр Землі. 
В Італії грали в кальчо. Ця гра може вважатися головним предком футболу, тому що в ній були нападаючі, захисники, форварди і судді. 
У ескімосів гра в м'яч проводилася з першими морозами. Спочатку гравці розбивалися на дві команди. Мета гри - не допустити, щоб команда супротивника оволоділа м'ячем. Поєдинок припиняється пізно ввечері за угодою сторін.
У Британії гра в м'яч почалася як розвага на щорічних народних гуляннях у Масляну неділю. Зазвичай змагання проходило на ринковій площі. Дві команди з необмеженим числом гравців намагалися закинути м'яч у ворота команди суперників, причому "ворота" були заздалегідь обумовленим місцем поблизу центру міста. Гра проходила грубо, жорстоко і була небезпечна для життя гравців. Переможцем ставав той, хто врешті-решт заб'є м'яч у ворота. Існує письмове свідоцтво, що в 1175 році лондонські діти грали на вулицях в досить організований футбол на Масляному тижні перед Великим постом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар