Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

понеділок, 7 березня 2011 р.

Люблю Converse

Converse - відома американська компанія, виробник мегапопулярних кед і іншого спортивного взуття. Взуття Конверс носять багато спортсменів, представники шоу-бізнесу, діти і молодь.

Фірму заснував Маркус Міллс Конверс (англ. Marquis Mills Converse) в 1908 році. Вперше ці кеди з'явилися в баскетбольних магазинах в 1917 році. Тоді вони називалися просто All-star.  

Спочатку кеди не були особливо популярні, поки їх не відмітив баскетболіст Чак Тейлор (Chuck Taylor). Він був буквально убитий дизайном «конверсыв», і незабаром взяв активну участь в їх рекламній кампанії. 
Кеди допрацювали ще небагато, назву змінили на Chuck Taylor All-star, а на бічному нашиванні взуття з'явився підпис баскетболіста.                                                                 
Окрім звичайних матерчатих, існують шкіряні, замшеві, вінілові і навіть конопляні «конверси». Також є моделі кедів без шнурків, над дизайном яких також працював Чак Тейлор, незадовго до Кеди випускаються різних кольорів, різної форми (низькі, середні, високі) і з різних матеріалів —своєї смерті в 1969 році.

Кеди Converse відомі як атрибут панк-культури. В кінці 1970-х учасники багатьох панк-груп, наприклад Ramones і Blondie, носили їх. Також в 1990-х вони знов стали популярні серед прихильників гранжу. Зараз популярні в різнихсубкультурах. 

Офіційний сайт:

http://www.converse.com/




Немає коментарів:

Дописати коментар